Hoppa till innehåll Hoppa til navigering
Min bil
Förbättra

Köp Motorolja

1 071 resultat
*rek.: rekommenderat pris

Lämplig olja för din motor

 

En av dem mest betydliga vätskorna i hela bilen är förstås motorolja som kretsar i hela enheten för att kyla ner och framför allt smörja metalldelar som finns gott om i motorn. Om oljan inte byts i tid kan det å ena sidan leda till sänkt oljetryck och som föjd otillräckligt hållbar oljefilm och å andra sidan tillföra skadliga partiklar till metallytor som får ännu mer slitage. Därför varje 1.000-2.000 häller man ut den gamla oljan och letar efter ny portion för sin bil. Och det finns verkligen många alternativ, beroende av oljetillverkare, viskositetsklass och råolja som kan vara helsyntetisk, mineral eller blandad. Det påverkar alltså dess hållbarhet, hur bra den tålar olika temperatur, och förmåga att bevara smörjande egenskaper när byttiden försummas.

 

Omsorg och skydd

 

Men förutom motor som kräver motorolja ska man inte glömma om andra bilsystem som många fungerar enbart om de har speciell vätska inne, såsom i hydraulsystem för servostyrning, bromsvätska i bromsledningar vilken är i stånd att tåla höga temperatur inte komprimeras. Dessa ska också bytas eftersom med tiden tappar de sina egenskaper. För att göra bilen mer bekväm och ren används ett antal olika rengöringsmedel som är avsedda nästa för varje bilkomponent, såsom fälgar, skivbromsar för att inte tala om poleringsmedel och vanliga tvättmedel för att ta hand om karossens lackbeläggning. Om mer allvarlig underhåll krävs när t.ex. dörrar gnisslar så kan man passa på att få tag i dugliga smörjmedel både universella och skräddarsydda.

 

Förmånligt att handla

 

Ofta när bilförare inte har akuta problem i bilen så brukar den avsätta det till sin ledig dag när allt kan åtgärdas på en gång. Och med 123bildelar.se butiken kan man få stöd i form av tusentals olika billiga smörjmedel, vätskor och förstås motorolja för att inte glömma om något. Så bara lägg alla varor i kundvagnen och betala för köpet, sedan ange adressen och få snabb frakt.