Hoppa till innehåll Hoppa til navigering

Köp Trägårdsbruk

4 resultat
*rek.: rekommenderat pris

Vård av maskiner som hjälper dig i trädgården

Flesta människor drömmer om att tillbringa deras fritid i naturen, för att koppla av efter den stressiga veckan på jobbet och lyckliga är dem som har jordstycke med sommarstuga i någon mysig plats vid skärgården eller sjön. Visst behövs det att klippa gräset, vattna det, såga gamla grenar på träd, kort sagt ta hand om trädgården. För olika syften finns det olika trädgårdsmaskiner som hjälper dig med allt arbete och de kräver vård i sin tur, i form av rensning och smörjning. Gräsklippare funkar bra med en singelgrade motorolja, som har viskositetstal 30, och det är gyllene mellanväg, eftersom vid användning av SAE 5-40 ska oljan bli för trög vid varm temperatur och alltför tunn vid kall temperatur. Använder man gräsklippare sällan, rekommenderas då att välja syntetisk olja som åldras inte och kan inte förstöras med tiden, dessutom tålar den bättre värme.

Speciell olja för vissa trädgårdsmaskiner?

Motor- och elsågar har blivit länge rejäla medhjälpare i nedhuggning av träd, eller i avsågning av enskilda grenar. För att tillhandahålla fullgod smörjning till kedjan går det bra att köpa speciellt förberedd sågkedjeolja eller kedjeolja, som ska matcha lufttemperatur sågen drivs vid. Men vanligen SAE 30 passar bra för alla tillfällen. Med tanke på att motorsågsolja spills från kedjan och svärden och just mineral kedjeolja skadar miljön, föreslås det att köra med vegetabilisk olja, som är inte alls giftig. Dessutom passar denna sågkedjeolja bra om trädgårdsmaskiner används nästan dagligen, men sågar man träd sällan blir oljan för tjock, så att pumpen går av.

Stort sortiment av oljor

Till dig som är en aktiv trädgårdsmästare och vill att allt ska se ut fint har 123bildelar.se samlad en hel del av sågkedjeoljor, både vegetabiliska och minerala för att dina trädgårdsmaskiner hållas i toppskick!