Hoppa till innehåll Hoppa til navigering
Min bil
Förbättra

Köp Olja för lastbil

62 resultat
*rek.: rekommenderat pris

Kriterier för val av motorolja

Större fordon är också försedda med förbränningsmotorer som kräver motorolja för att kunna fungera. Till skillnad från personbilar hålls lastbilar och alla andra nyttofordon i drift under lång tid, oftast dag och natt, eftersom inte kopplade till samma förare. Långa resor, oftast utan möjlighet att underhålla, byta eller hälla på motorolja kräver att oljetillverkare tar sig ur en knipa för att både lova alla nödvändiga egenskaper till motorolja olja-foer-lastbil och kunna tillverka dem till rimligt pris för att gynna mindre utgifter för att underhålla alla fordon i parken.

Egenskaper som olja

Förutom längre brukbarhetstid som motorolja bör ha mellan bytestid, ska den också gynna lägre bränsleförbrukning av förbränningsmotor och leva upp med alla senaste krav. Sådana krav kan endast helsyntolja uppfylla och de flesta tillverkare erbjuder den av premiumklass med bränslebesparande egenskaper vilket passar tungt belastade dieselmotorer av lastbilar och bussar. Motorolja olja-foer-lastbil använder låg-SAPS tekniken med låg innehåll av sulfataska, svavel och fosfor är speciellt anpassad för dieselmotorer av den sista generationene med system för avgasåterföring och även dieselpartikelfilter. Förutom motorolja med förbättrade egenskaper kan man också välja förstklassiga växellådsoljor, hypoidoljor, frostskyddsmedel och mycket mer.

Priset man älskar

Förstås kan högkvalitativa oljor med längre oljebytesintervall inte kosta lite. Men hos 123bildelar.se säljer man riktiga motorolja olja-foer-lastbil till mycket rimligt pris som nästan inte inkluderar prispålägg, tack vare vår logistik och planering. Vare sig mineral- eller helsyntolja får man alltid den till rabatterat pris och den kommer att levereras inom ett par dagar. Bara jämför egenskaper av motoroljor, kolla rekommendationer av tillverkare, bestäm dig också av antal burkor du vill beställ och slutför ditt köp.