Hoppa till innehåll Hoppa til navigering
Min bil
Förbättra

Köp LIQUI MOLY Motorolja

24 resultat
*rek.: rekommenderat pris

Från flygplan till bil

En gång hittade Hans Henle i en av butikerna i USA en flaska med en tillsats i motorolja under det okända på den tiden varumärket "Liqui Moly". Denna blandning var tänkt att skydda fordonets motor mot skador i händelse av plötslig oljaförelust. Den innehöll molybdendisulfid (MoS2) – mörkgrå dispersionspulver, vilket gav ytterligare skydd till amerikanska flygmotorer mot skador i oljetanken och läckage av olja för att hinna landa det. Efter att ha köpt rättigheterna till varumärket «Liqui Moly" och ett patent för en tillsats baserad på molybdendisulfid grundade Hans Henle ”Liqui Moly GmbH” 1957 och började producera företagets första produkt - oljeadditiv ”Kfz-1 ". Senare den tillsattes i växellåds- och motorolja Liqui-Moly som säljdes över hela världen.

Nuvarande oljeutbud

Liqui-Moly tillverkar också motorolja för vanliga driftsförhållanden som passar även äldre bilar, såsom halvsyntolja Optimal 10W-40 och Optimal Diesel 10W-40 vilket ger hög slitageskydd och lågt oljeförbrukning. Motorolja Liqui-Moly Molygen New Generation har tillsatser utvecklade efter senaste Molecular Friktion Controll tekniker som tillåter att spara upp till 5% av bränsle. Även äldre bilar som kräver mineral- och halvsyntolja kan dra nytta av magisk formel med MoS2 Leichtlauf motorolja som garanterar mycket högt slitageskydd, optimal renhet av motor och heltäckande oljetillförsel.

Tillgänliga oljor

De som letar efter en billig motorolja Liqui-Moly för att skydda sin motor mot slitage kan vända sig till 123bildelar.se, där olika motoroljetyper säljs till rabatterat pris. Välj sin viskositetsklass, jämför egenskaper och beställ oljeburken eller även flera för att spara ännu mer.