Hoppa till innehåll Hoppa til navigering
Min bil
Förbättra

Köp Hydraulik / kompressor olja

16 resultat
*rek.: rekommenderat pris

Flytande medhjälpare i din bil

Man har för länge sedan stått inför problem hur man ska överföra kraften och styra på distans och det har löst sig genom att använda vatten, som komprimeras inte, utan den har en rad nackdelar, som hindrar den från tillämpningen i bilar. Hydraulolja som har skapats för hundra år sedan har blivit en framgångsrik ersättning mot vatten, och den innehåller vanligen mineralolja som skyddar anordningar mot korrosion genom sina smörjningsegenskaper och får användas vid miljö med höga temperatur och tryck, där vatten skulle koka. Nuförtiden finns diverser typer av hydraulolja i din bil, som är speciellt anpassade till olika användningsområden, t.ex. bromsvätska som har högre kok punkt och servostyrningsolja vilken tillverkas med högre viskositet.

Vilken hydraulolja är lämplig för servostyrning?

Servostyrning underlättar att svänga framhjul när motorn är på och systemet fungerar med hjälp av trycket av styrservoolja, som pumpas av servopumpen. Denna olja består huvudsakligen av mineralolja eller silikonvätskor och liknar automatväxellådsolja med viskositet. Men det är inte alltid bra att hälla röd ATF olja till servostyrning, speciellt om bilen fungerar på gul servostyrningsolja CHF, annars pajar man packningar. Ibland anger tillverkare att endast originell styrservoolja ska användas, och det är bättre att tro dem, eftersom det är säkerhet som gäller. Hydraulolja för servostyrning har hög viskositet som förebygger läckage, men att kolla dess nivå ska inte skada.

Hur ofta byter man hydrauloljor?

Enligt flesta tillverkare behöver moderna bilar inte byta servoolja, som om systemet har blivit så avancerat, men själva olja syftar på att minska slitage och blir den gammal och smutsig, så ska anordningen inte hålla länge. Samma gäller också kompressorer som kräver byte av kompressorolja med tiden. Har du en gammal bil, så titta i instruktionsboken vilken typ av hydraulolja bilen behöver och beställ allt på 123bildelar.se. Vi förstår sig på oljor.