Hoppa till innehåll Hoppa til navigering

Köp Verktyg

1 902 resultat
*rek.: rekommenderat pris

Varför har man dem?

På vägen kan det inträffa olika fall som kan kräva reparation på plats. Därför är en uppsättning bilverktyg ett måste för bilist som är i stånd att dra åt bultar. Men man brukar inte ta med sig stora nyckelsatser, i stället unnar sig med små lådor med litet urval av nödvändiga verktyg, som passar de flesta reparationsfall – att byta hjul till en början. För att kunna säkert färda handverktyg i bagageutrymme förpackas nycklarna i stötdämpande praktiska lådor, där det kommer att vara bekvämt att inte bara lagra verktyg utan också att transportera dem utan rädsla för att förlora nödvändiga enheter. Sådana lådor brukar ha speciella celler som passar nycklar av olika storlekar, därför kommer man snabbt hitta en nödvändig och sedan placera den tillbaka i rätt håll. Satsen kan innehålla från 17 till 176 enheter. Nästan alla verktyg som ingår i satsen är tillverkade av kromvanadiumstål - extremt slitstarkt och slitstarkt material som överträffar helt vanligt verktygsstål. Och det betyder större uthållighet, hållbarhet och motstånd mot korrosion.

De viktigaste nycklar man har i satsen 

Spärrnycklar har blivit mycket populära bland bilister med tanke på deras enkelhet och bekvämlighet att utföra åtdragning. Mest sannolikt har de blivit konstruerat för sportbilar där man behövde fixa något extra snabbt. Spärrnyckel består av ett handtag och en ring försedd med vanligen 72 klinkor på inre ytan som tar emot ett bytbar huvud med lämplig storlek som passar olika muttrar och bultar. Tillåter arbete i platser med begränsat utrymme, vilket är aktuellt för moderna bilar, där det finns ont om fri plats alltid. Torx verktyg används för mindre kopplingar och kan behövas beroende av bilmärke och har olika profil – från 6- till 12-kantig. Kombinerade kapsel- och stiftnycklar förenar fördelar av båda nyckeltyper och är mest universiella, så att de ska ingå i små satser som man tar med sig i vägen. Med undantag för skruvmejslar av olika slag som upptar huvudplats bland handverktyg ska man absolut ha lämpliga hjulnycklar som oftast är avlånga metallrör med ett sex- eller tolvkantigt huvud i änden. Förstås bästa platsen för nyckeln är bredvid domkraft som gör det faktiskt möjligt att byta hjul.

Var får man tag i riktiga nycklar?

Som sagt bra nycklar ska vara tillverkade av kromvanadium- eller krommolybdenstål som kan garantera lång funktionstid. Men viktigt är att köpa dem hos välrenommerade företag utan förfalskningar. Därför rekommenderas det att besöka 123bildelar.se där man håller extremt rabatterade priser på verktyg oavsett deras ändamål.