Hoppa till innehåll Hoppa til navigering
Min bil
Förbättra

Köp 20W-50 Motorolja

19 resultat
*rek.: rekommenderat pris

Extra lämpligt för veteranbilar

Det har blivit lättare att välja rätt motorolja för din vintage bil eller klassiker. Tack vare Castrol Classic linjen kan man göra beslut enklare, eftersom motoroljor tillverkas med rätt formula och viskositetsklasser som rekommenderades av fordonstillverkarna då. Nu producerar oljekoncernen samma formula men använder den senaste tekniken, vilken tillåter att tillhandahålla en anna skyddsnivå av din motor hos veteranbil. Faktiskt rekommenderas Castrol som tillverkare ursprungligen i instruktionsböcker till många gamla bilar och det är tur att Castrol är tillgänglig i 20W-50 viskositetsklass precis som för 40 år sedan.

Vilka fördelar oljan har?

Motorolja med 20W-50 viskositet hör till helårsmotoroljor, men på vintern, när temperaturen sjunker kraftigt, kan den inte alltid användas. Tillsatser säkerställer förstås motorns oavbrutna drift vid kallstart under hösten och vår, och närvarande av en speciell film tillåter inte motorn att överhettas i varmt väder. Castrol Classic tack vare högre viskositet skyddar från naturlig slitage. Det uppnås med hjälp av ett tjockt lager av motorolja mellan delar som är ganska slitna och har ett visst mellanrum. Eftersom oljan pressas ut mindre under drift spelar det en viktig roll för motorcyklar och tunga fordon, där belastningar är ganska höga.

Beställ till mindre pris

Vill man bevara sin motor på en klassiker så rekommenderas det att titta närmare på 20W-50 oljor som förutom Castrol erbjuds av andra oljetillverkare såsom High Performer Oldtimer och det går att spara i både fall vid köp från 123bildelar.se. Priser har reducerats för att kunna förse älskare av veteranbilar av en riktig olja – bara lägg den i kundvagnen och vänta på snabb leverans!