Hoppa till innehåll Hoppa til navigering
Min bil
Förbättra

Köp 15W-40 Motorolja

34 resultat
*rek.: rekommenderat pris

Lösning för begagnade bilar

Korrekt val av viskositet av helårsolja betyder mycket – förmåga att står ut både värme och kyla utan oljebyte är det som uppskattas högt. Men när man väljer oljeprodukter är det viktigt att uppmärksamma inte bara en oljeklass utan också ta hänsyn till bilens driftsförhållanden och dess tillstånd. Det är också nödvändigt att komma ihåg och ta hänsyn till problemen av motordrift - bränning, oljetryck osv. Om sådana problem inte upptäcks så går det att välja en 15W-40 som passar äldre europeiska bilar, vilka behöver lite trögare olja som har mer effektiv oljefilm. Förstås saknar mineralolja högsta toppegenskaper av syntetiska analoger, men det finns inget bättre för en motor som närmar sig motorrenovering och saknar dieselpartikelfilter och innovativa lösningar.

Egenskaper

Om det är några avvikelser från motorns normala drift, bör man uppmärksamma viskositetstal speciellt. Först och främst är det nödvändigt att utesluta lågviskositets- och energibesparande oljor. Deras reducerade lågtemperatursviskositet och i vissa fall högtemperatursviskositet kan förvärra befintliga problem, eftersom en sliten motor med driftsfel har otillräcklig skyddande oljefilm som är mindre stark. Dessutom har låg viskositetsoljor högre volatilitet vilket ökar förlusten av olja på bränningen och bidrar till en ännu större konsumtion. Därför 15W-40 motorolja är att föredra men här är det inte bara viskositet som gäller, prestandaegenskaper även i mineralolja kan vara utmärkta. Därför välj helårsolja klokt.

Köp billigt

Det går alltid lätt att göra underhåll även för gamla bilar. Välj 15W-40 oljor och tänk på deras prestanda. Det går lätt att jämföra egenskaper hos 123bildelar.se. Titta också på priset eftersom varje liter kostar avsevärt mindre än i andra oljebutiker.